خیانت زناشویی

خیانت زناشویی؛ روانشناسی خیانت، دلایل و راه‌حل‌های درمان

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

یکی از اتفاقات ناگواری که ممکن است که در زندگی زوجین رخ دهد، خیانت زناشویی است. این حادثه به فردی که مورد خیانت قرار گرفته است، آسیب‌های بسیار جدی وارد می‌کند. زوج‌هایی که این اتفاق را تجربه می‌کنند یا در معرض آن قرار دارند لازم است که برای بهبود رابطه خود از مشاوره فردی یا مشاوره‌ خانواده کمک بگیرند و به سراغ افراد متخصص بروند. برای جلوگیری از خیانت و درمان آن، راه‌حل‌هایی وجود دارد که ما در این مقاله در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد. 

منظور از خیانت چیست؟

زمانی که یکی از زوجین با شخص سومی برای رفع نیازهای عاطفی، کلامی و جنسی خود وارد رابطه شود، آن فرد به همسر خود خیانت کرده است. وقتی‌که دو طرف با یکدیگر ازدواج می‌کنند، نسبت به هم تعهداتی دارند و برای داشتن یک زندگی سالم باید ضوابط موجود در یک رابطه را رعایت کنند.

گاهی اوقات به دلیل مشکلات بین زوجین یا یک بیماری روانی، زن یا شوهر با شخصی به غیر از همسر خود وارد رابطه می‌شود. در واقع اگر شما کاری را انجام دهید که شریک زندگی شما نسبت به آن رضایت نداشته باشد، خیانت زناشویی کرده‌اید. اکثر مواقع مردان بیشتر خیانت می‌کنند، اما امروزه آمار خیانت زنان نیز بالا رفته است که بسیار جای نگرانی دارد.

منظور از خیانت چیست؟ 

معرفی انواع خیانت

خیانت انواع مختلفی دارد و با توجه به دلیلی که فرد به شریک زندگی خود خیانت می‌کند، به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • خیانت عاطفی

زمانی که یکی از زوجین به شخصی به غیر از همسر خود، احساسات عاطفی داشته باشد و رابطه عاشقانه‌ای را ایجاد کند به خیانت عاطفی دچار شده است. در این رابطه ممکن است رابطه جنسی وجود داشته باشد، اما لزوماً این‌گونه نیست.

  • خیانت جنسی

در خیانت جنسی، یکی از زوجین نیاز جنسی خود را از طریق شخص دیگری به غیر از همسر خود برآورده می‌کند.

  • خیانت عاطفی-جنسی

مجموع خیانت عاطفی و جنسی این نوع خیانت را می‌سازد؛ یعنی فرد علاوه بر رابطه عاشقانه، به برقراری رابطه جنسی با شخص دیگری می‌پردازد.

  • خیانت کلامی

زمانی که یکی از زوجین با نفر سومی ارتباط کلامی غیرعادی و خارج از چهارچوب برقرار کند به طوری که همسرش از آن بی‌خبر باشد، دچار خیانت کلامی شده است.

  • خیانت توافقی

نوع متفاوتی از خیانت وجود دارد که در آن زن یا شوهر از خیانت همسر خود مطلع هستند و مشکلی با آن ندارند که به آن خیانت توافقی می‌گویند. در این نوع خیانت دیگر هیچ مخفی‌کاری وجود ندارد و برای برطرف کردن آن‌کسی تلاش نمی‌کند.

به چه دلایلی افراد خیانت می‌کنند؟

در برخی مواقع زوجین بعد از مدتی نسبت به یکدیگر سرد می‌شوند و دیگر تلاشی برای نشان دادن عشق و محبت خود نمی‌کنند. در این حالت هیچ صحبتی به جز مکالمه روزمره و ضروری، بین آن‌ها رد و بدل نمی‌شود و رابطه جنسی و عاشقانه ندارند. بنابراین شخص برای رفع نیازهای خود و درک شدن به دنبال برقراری رابطه با فردی به جز همسر خود می‌رود.

در برخی موارد دیگر فرد از یک بیماری روانی رنج می‌برد یا برای لجبازی با همسر خود خیانت می‌کند. در کل عوامل مختلفی وجود دارند که باعث می‌شوند زوجین به سراغ خیانت کردن بروند. اصلی‌ترین عواملی که فرد را به سمت خیانت کردن سوق می‌دهد در ادامه معرفی شده‌اند:

  • نداشتن رضایت از زندگی زناشویی

زمانی که فرد از زندگی زناشویی خود راضی نباشد به یک رابطه دیگر پناه می‌برد. آمارها این مورد را دلیل بیشتر خیانت‌ها معرفی کرده‌اند.

  • هیجان طلبی و تنوع طلبی

برخی مواقع همسر فرد نیازهای او را به خوبی برطرف می‌کند و به نظر می‌رسد که رابطه هیچ مشکلی ندارد. اما به دلیل حس هیجان طلبی و تنوع طلبی که در طرف مقابل وجود دارد، این تلاش‌ها نادیده گرفته شده و خیانت زناشویی اتفاق می‌افتد.

  • انتقام

در بعضی از کیس‌ها، خیانت نوعی انتقام به شمار می‌رود. برای مثال همسر شما ممکن است یکی از خواسته‌هایتان را برآورده نکرده و یا اینکه بر سر مسئله‌ای مشاجره سختی با شما داشته باشد. در این صورت برای آرام کردن خود و انتقام گرفتن از او، به خیانت روی می‌آورید.

نشانه‌های خیانت زوجین چیست؟

اگر نسبت به‌طرف مقابل خود شک دارید نباید عجله کنید و لازم است که از این بابت مطمئن شوید. از جمله مواردی که می‌توانند نشان‌دهنده خیانت همسر شما باشند عبارت‌اند از:

  • افسردگی: اگر همسر شما نشانه‌های افسردگی را از خود نشان می‌دهد و به نوعی از شما دوری می‌کند، ممکن است به شما خیانت کرده باشد.
  • نداشتن صمیمیت کافی: این‌که برای مدت طولانی از همسر خود دور هستید، نشانه خوبی نیست و همچنین نداشتن رابطه جنسی و عاطفی در دراز مدت از نشانه‌های عدم صمیمیت است که باعث خیانت می‌شود.
  • تلفن‌های مشکوک: فردی که تلفن‌های مشکوک دارد اغلب دچار استرس و دستپاچگی می‌شود و یا این‌که در زمانی که کنار شماست به تلفن‌های خود جواب نمی‌دهد و یا تماس‌های بی‌موقع دارد.
  • برنامه عجیب: فردی که در حال خیانت کردن است، اغلب بی‌دلیل و شتاب‌زده خانه را ترک می‌کند و برای شما توضیحی ندارد.
  • دروغ: دروغ نشانه فریب طرف مقابل است به‌خصوص زمانی که شخص دروغ‌گو نبوده است و یک‌دفعه دروغ‌های بزرگی را برای فریب دادن شما می‌گوید. 

نشانه‌های خیانت زوجین چیست؟

چگونه می‌توان از خیانت زناشویی جلوگیری کرد؟

افراد زیادی هستند که از خیانت همسر خود ضربه‌های شدیدی خورده‌اند و کاملاً روشن است که هیچ‌کس نمی‌خواهد این اتفاق را تجربه کند. برای جلوگیری از خیانت راهکارهایی وجود دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • احساسات و عواطف همسر خود را درک کنید و به نیازهای او به‌صورت فعال گوش دهید. با این کار می‌توانید به دنیای او نزدیک شوید. 
  • نسبت به نیازهای جنسی یکدیگر بی‌توجه نباشید، زیرا بیشتر اوقات خیانت به دلیل نداشتن رابطه جنسی خوب و باکیفیت رخ می‌دهد.
  • از روزمرگی‌ها فاصله بگیرید و برای زندگی خود همواره برنامه داشته باشید. 
  • به همه جوانب زندگی زناشویی خود توجه کرده و در تلاش باشید از دلزدگی‌ها جلوگیری کنید. طلاق عاطفی باعث خیانت و به دنبال آن طلاق واقعی می‌شود. 
  • در مواقعی که خودتان نمی‌توانید به‌تنهایی این مسئله را حل کنید باید به سراغ افراد متخصص در این زمینه بروید. 
  • از شبکه‌های اجتماعی مضر دوری کنید.
  • در روابط اجتماعی خود دقت کنید و اجازه ندهید که فردی از بیرون، روی زندگی شما تأثیر بگذارد. 

سخن آخر

در اغلب موارد اگر زوجین به وظایف زناشویی خود عمل نکنند به مرور از یکدیگر دور می‌شوند و سردی رابطه را تجربه می‌کنند. در این شرایط احتمال خیانت زوجین تا حد زیادی بالا می‌رود. دوری از شبکه‌های اجتماعی و دوستان و آشنایان پرخطر و توجه به نیازهای همسر می‌تواند تا حد زیادی مانع از خیانت فرد شود. ما در این مقاله به تعدادی از راه‌های جلوگیری از خیانت اشاره کردیم تا شما با پیروی از آن‌ها زندگی گرم‌تری داشته باشید و از این اتفاق جلوگیری کنید.

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *