فواید مشاوره فردی

فواید مشاوره فردی؛ اهداف و ویژگی‌های مشاوره فردی

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

در سال‌های گذشته فقط کسانی که مشکلات روحی و روانی شدید و یا افسردگی حاد داشتند به مشاوره فردی روی می‌آوردند، اما امروزه همه چیز در این زمینه تغییر کرده است و مردم درک بهتری نسبت به مشاوره پیدا کرده‌اند. مشاوره فردی تبدیل به بخشی از فرهنگ جامعه شده است و اغلب مردم با مزایایی که به همراه دارد، آشنا شده‌اند؛ به همین خاطر بیشتر از قبل از فواید آن بهره‌مند می‌شوند.در ادامه با علت اهمیت مشاوره و همچنین مزیت‌های آن، که شامل حال مراجعه‌کننده می‌شود، آشنا خواهیم شد.

مشاوره فردی چیست؟

مشاوره فردی یک منبع درمان است برای زمانی که فرد در سلامت روان خود اختلالاتی نظیر افسردگی، اضطراب، دوقطبی، پارانوئید و … را احساس می‌کند. بدیهی است که تمام انسان‌ها در برهه‌های مختلف زندگی خود، عواطف و احساسات مختلف مثل ترس، خشم، استرس، عصبانیت، غم و اندوه و … را احساس می‌کنند.

مشاوره فردی یک فرصت است که در چنین شرایط بحرانی و چالش‌برانگیزی شخص را حمایت کرده و به او کمک می‌کند تا از شرایط خود بهترین تجربه را کسب کرده و با موفقیت از آن عبور کند. در مشاوره فردی، شخص در یک بحث خصوصی بین خودش و مشاور، درباره مشکلات زندگی، شکست‌ها و ناراحتی‌هایش صحبت کرده و یاد می‌گیرد که بتواند با آن‌ها به خوبی مقابله کند.

علت اهمیت مشاوره فردی

به صورت کلی می‌توان گفت هدف از مشاوره فردی، بهبود سلامت روانی فرد و همچنین رشد شخصیتی اوست. در جلسات روان‌درمانی، شخص درباره نگرانی‌هایش صحبت کرده و مشاور به او کمک می‌کند تا زندگی بهتر، پربارتر و کم استرس‌تری داشته باشد، از این رو برگزار کردن این جلسات در مواقع نیاز اهمیت بسیار زیادی دارد.

همه می‌دانیم که امروزه با دشوارتر شدن شرایط زندگی و بروز مشکلات مختلف، نیاز افراد به صحبت کردن و بهره بردن از کمک‌های یک مشاور دلسوز، بیشتر از قبل شده است. پس در صورت بروز علائم مختلف در سلامت روانی، حتما باید به مشاوره مراجعه کرد. با این کار هم می‌توان از هزینه‌های آتی برای پزشک جلوگیری کرد و هم شخص در مدت‌زمان کوتاه‌تری سلامتی خود را به دست خواهد آورد.

علت اهمیت مشاوره فردی

مزیت‌های استفاده از مشاوره برای حل مشکلات فردی

استفاده از مشاوره در کنار اهمیت، مزیت‌های زیادی نیز برای شخص به دنبال خواهد آورد که در این قسمت چند نمونه از آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

1. افزایش خودآگاهی و بهبود شناخت از خود

در طول زمان مشاوره که حدود 30 تا 45 دقیقه است، مراجعه‌کننده و شخص مشاور در حال گفت‌وگو هستند. در طی این گفت‌وگو، مشاور می‌تواند به لایه‌های درونی شخص نفوذ کرده و به شناخت خوبی نسبت به او برسد.

مشاور این شناخت را از طریق مختلف به خود شخص القا خواهد کرد و نتیجه این فرایند برای شخص مراجعه‌کننده افزایش خودآگاهی و بهبود شناخت خود خواهد بود.خودشناسی به تنهایی می‌تواند حلال خیلی از مشکلات روحی و روانی در فرد باشد که با مشاوره می‌توان به آن‌ها پایان داد.

2. بهبود مهارت‌های ارتباطی

بسیاری از افراد برای بهبود مهارت‌های ارتباطی خود به مشاوره مراجعه می‌کنند تا بتوانند بهتر از قبل با اطرافیان خود ارتباط گرفته و انعطاف‌پذیرتر از قبل با شرایط به وجود آمده برخورد کنند. مشاور می‌تواند به ارتقای مهارت اظهارنظر، هوش عاطفی و اجتماعی، همدلی، گوش دادن به اطرافیان و احترام گذاشتن به آن‌ها و … را در وجود شما ارتقا دهد.

3. آرامش اعصاب و افزایش قدرت تصمیم‌گیری

کنترل شرایط سخت و مدیریت بحران، مهارتی است که ممکن است اغلب افراد آن را به میزان کافی نداشته باشند. مراجعه به مشاوره فردی و مصاحبت با یک متخصص خوب در این زمینه باعث می‌شود در شرایط بحرانی بر اعصاب خود تسلط کافی داشته باشیم و با افزایش مهارت تصمیم‌گیری، در سخت‌ترین شرایط بهترین تصمیمات ممکن را بگیریم.

4. شناخت محدودیت‌ها و افزایش مهارت‌های تطابقی

ممکن است برخی از افراد در ارتباط گرفتن با اطرافیان یا مسائل مختلف، پایبند به محدودیت‌ها و اصول موجود نباشند. این محدودیت‌ها می‌توانند مرزبندی‌های فیزیکی، عاطفی و احساسی باشند که هر شخص باید به خوبی آن‌ها را بشناسد. وقتی شناخت این حدود به خوبی انجام شد، باید رفتار و واکنش‌های خود را به‌خوبی با آن‌ها تطبیق داد.

افزایش مهارت‌های تطابقی به افراد کمک می‌کند تا ضمن احترام گذاشتن به عقاید و اصول یکدیگر، روابط خوب و دوستانه‌ای با هم تشکیل دهند.

5. توانمندسازی فردی و شناخت قابلیت‌ها و استعدادها

همان‌طور که گفتیم با مشاوره فردی اشخاص تا میزان زیادی می‌توانند خودشناسی خود را ارتقا دهند. با ارتقای خودشناسی، می‌توان قابلیت‌ها و استعدادهای خود را به‌خوبی شناخت و در جهت شکوفا کردن آن‌ها نیز قدم برداشت. می‌توان گفت رشد شخصیت و شکوفایی استعدادها و توانمندسازی شخص نیز از دیگر مزیت‌های استفاده از مشاوره فردی محسوب می‌شود که تاثیر زیادی بر روی زندگی افراد خواهد گذاشت.

مشاوره فردی

6. پیشگیری از اضطراب و افسردگی در آینده

اغلب افراد در برهه‌های مختلف زندگی خود درگیر فکر و خیال و استرس‌های مختلفی می‌شوند که در صورت عدم رسیدگی به آن‌ها و برطرف نشدنشان ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور به اضطراب و افسردگی تبدیل شوند. با مراجعه به موقع به مشاوره فردی و بهره بردن از راهکارهای مشاور، می‌توان از این پیشامد جلوگیری کرده و در شرایط امن‌تر و سالم‌تر و همچنین با آرامش بیشتری به زندگی ادامه داد.

7. کمک به مواجهه بهتر با مشکلات

مشکلات و سختی در زندگی همه انسان‌ها وجود دارد و فقط دوز آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. این‌که اشخاص بتوانند به هنگام مواجهه با مشکلات در زندگی خود رویکرد و واکنش بهتر و مفیدتری از خود نشان دهند، یکی از مزیت‌های بهره بردن از مشاوره فردی است. مشاوره فردی با آموزش راهکارهای بسیار ساده و کاربردی در این زمینه کمک به سزایی به افراد خواهد کرد تا بتوانند گره‌های زندگی خود را به‌راحتی و با دست باز کنند.

سخن پایانی

امروزه درگیری افراد با مشکلات روحی و روانی نظیر اضطراب و افسردگی و … بسیار زیاد شده است. یکی از راه‌هایی که می‌توان در این زمینه به مردم کمک کرد، تشویق آن‌ها به شرکت در جلسات مشاوره فردی است.مشاوره فردی با هدف رهایی افراد از این مشکلات و رشد شخصیتی آن‌ها ایجاد شده است؛ پس می‌تواند کمک زیادی در این راستا به آن‌ها بکند.در قسمت‌های قبلی به‌صورت جامع به بررسی علت اهمیت مشاوره فردی و مزایای مختلف آن پرداختیم تا شما با مطالعه آن بیشتر از قبل با این موضوع آشنا شوید.

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *