انواع بیمارهای روانی

معرفی انواع بیماری های روانی خطرناک

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

بیماری‌ها و اختلالات روانی نیز مانند بیماری‌های جسمی اهمیت بسیار زیادی دارند و می‌توانند سلامت فرد و ابعاد مختلف زندگی او را تحت‌الشعاع قرار دهند. این بیماری‌ها نیز انواع مختلفی داشته که هر کدام دارای علائم و همچنین روش‌های درمان متفاوتی هستند. برای درمان بیماری های روانی در اولین فرصت باید از طریق مشاوره فردی یا روش‌های مختلف اقدام نمود. در ادامه قصد داریم تا چند نمونه از شایع‌ترین و خطرناک‌ترین آن‌ها را بررسی کنیم.

1. اختلال دوقطبی

یکی از شایع‌ترین بیماری های روانی را می‌توان اختلال دوقطبی دانست. این اختلال یک بیماری مزمن روانی بوده که باعث به وجود آمدن تغییرات خلقی فاحش در فرد می‌شود. علائم این بیماری در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است گاهی فرد برای مدت طولانی بدون علائم باشد. توهم، تغییر در خلق و خو و افسردگی از بارزترین علائم این بیماری هستند. برای درمان اختلال دوقطبی باید سریعا اقدام و از طریق روش‌های روان‌درمان تحلیلی و یا مراجعه به روان‌پزشک و مصرف داروهای مختلف استفاده کرد.

اختلال دوقطبی یکی از شایع ترین بیماری های روانی

2. اختلال اضطراب عمومی

در این بیماری که یک حالت مزمن روانی است، فرد در مورد همه مسائل حتی مسئله‌های بی‌اهمیت نیز اظهار نگرانی می‌کند. در اثر اختلال اضطراب عمومی، شخص همواره فکر می‌کند که هیچ اراده‌ای در امور خود نداشته و مدام استرس انجام کارهای خود را دارد. گاه این اضطراب به حدی شدید می‌شود که تمام بخش‌های زندگی فرد مختل شده و زندگی باکیفیت او از بین می‌رود. برای اینکه احساس آرامش خاطر به چنین بیماری برگردد باید در اولین فرصت برای درمان این اختلال با مشاوره فردی و اقدامات روانپزشکی اقدام کرد.

3. دیستیمیا

بیماری دیستیمیا یا همان افسردگی مداوم،یکی از بیماری های روانی است که به‌صورت یک افسردگی مزمن در شخص نمود پیدا می‌کند. این افسردگی شدید نبوده، اما قادر است زندگی روزمره شخص مبتلا را تحت تأثیر قرار دهد. مدت‌زمان این بیماری در اغلب افراد حداقل دو سال طول خواهد کشید. افسردگی از بیماری‌هایی است که در صورت درمان نشدن، می‌تواند باعث بروز بیماری‌های دیگری مانند کم‌خوابی، پرخوابی و … نیز بشود. برای درمان افسردگی می‌توان در جلسات مشاوره فردی یا مشاوره خانوادگی نیز شرکت نمود.

4. اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی

اسکیزوفرنی نیز از دیگر بیماری های روانی خطرناک است. در این بیماری فرد مبتلا، توانایی خود برای انتخاب و همچنین ارتباط برقرار کردن با دیگران را از دست می‌دهد. علائم این بیماری در افراد مختلف می‌تواند شدید یا خفیف باشد. به صورت کلی ممکن است فرد دچار توهم شده یا هذیان بگوید و یا صداهای غیرطبیعی بشنود. تفکر فرد مبتلا به این بیماری دارای نوسان بوده و این حالت از تغییر سریع موضوع صحبت او قابل‌تشخیص است. برای درمان این بیماری از داروهای مختلف برای تثبیت خلق و خو و از بین بردن توهمات استفاده نمود. طبق آمار منتشرشده، می‌توان گفت که یک درصد از مردم جهان درگیر این اختلال هستند.

5. ترس یا فوبیای اجتماعی

در این بیماری حالتی در فرد ایجاد می‌شود که باعث می‌شود او از اجتماع ترسیده و تلاش کند تا جای ممکن از آن بگریزد. فرد مبتلا به فوبیای اجتماعی همواره ترس از قضاوت شدن توسط مردم را دارد؛ به همین خاطر در ارتباط گرفتن با دیگران مردد می‌شود. این بیماری باعث انزوای فرد شده و زندگی اجتماعی سالم را از او می‌گیرد. مشاوره فردی برای درمان و بهبود این اختلال می‌تواند تا حد زیادی تأثیرگذار باشد.

6. وسواس اجباری

بیماری وسواس اجباری منطق را از شخص دور کرده و می‌تواند بر روی زندگی زناشویی و ارتباط او با سایرین تأثیرات منفی زیادی بگذارد. بروز این اختلال یک زندگی هموار و ثابت و تکراری را برای فرد ایجاد می‌کند. از علائم این اختلال می‌توان به درخواست‌های غیرمنطقی فرد بیمار از دیگران اشاره کرد. افراد مبتلا، متوجه غیرمنطقی بودن اعمال و درخواست‌هایشان هستند ولی در کنترل آن‌ها نمی‌توانند موفق شوند. کنترل افکار در بیماری وسواس اجباری از دست فرد خارج شده و نمی‌تواند به‌خوبی فکر کند. برای بهبود هرچه سریع‌تر این بیماری، باید روان‌درمانی و درمان دارویی هردو به‌صورت هم‌زمان در پیش گرفته شوند تا نهایتا بهترین نتیجه حاصل شود.

7. توهم شنوایی

نوع شنوایی توهم را می‌توان شایع‌ترین در میان دیگر انواع توهمات دانست. در این بیماری، فرد صداهایی را می‌شنود که سایر افراد قادر به شنیدن آن‌ها نیستند. زمانی که توهم شنوایی حالت آمرانه به خود بگیرد، بیماری خطرناک‌تر از قبل خواهد شد. در نوع آمرانه، فرد حس می‌کند که صدا دستورات مختلفی به او می‌دهد پس سعی می‌کند که این دستورات را انجام دهد. برای درمان این توهم باید در کنار مشاوره فردی، درمان دارویی نیز در پیش گرفته شود. توجه کنید که در طول درمان، توهمات او نباید تائید یا تکذیب شود، تنها باید با شخص ارتباط دوستانه برقرار شود تا او بیشتر از حالات خود بگوید.

8. سندروم اتللو

نام دیگر این بیماری هذیان زناشویی است. در این اختلال فرد همواره به همسر خود شک دارد و گمان می‌کند که همسرش با افراد دیگر در حال خیانت کردن به او است. این اختلال بیشتر در آقایان دیده می‌شود و در صورت تشدید شدن می‌تواند فرد را بسیار پرخاشگر کرده و به دعوا و یا قتل بینجامد. به همین دلیل باید برای درمان آن سریعا اقدام نمود. این سندروم جزء خطرناک‌ترین بیماریهای روانی بوده و اصلا نباید دست‌کم گرفته شود. درمان دارویی اغلب روی مبتلایان این بیماری جواب می‌دهد.

سندروم اتللو

9. اختلال آنورکسی، یکی از بیماری های روانی خطرناک! 

این اختلال در بانوان بیشتر دیده می‌شود، به‌خصوص دختران نوجوان در سن بلوغ! در اختلال آنورکسی فرد همواره سعی می‌کند کمتر غذا بخورد تا وزن بدنش کمتر شده و بیشتر نشود. در برخی موارد شخص بعد از خوردن غذا سعی می‌کند آن را بالا بیاورد تا مواد غذایی جذب بدنش نشده و وزنش افزایش پیدا نکند. از آنجایی که این بیماری می‌تواند باعث بروز بیماری‌های جسمی مختلف در بدن فرد شود، آن را در دسته بیماری‌های روانی خطرناک قرار می‌دهیم. در صورت بروز این اختلال در فرد، باید سریعا تحت مشاوره فردی قرار بگیرد تا مشاور او را از شر این افکار رها کند.

سخن پایانی

اختلالات و بیماری‌ های روانی  در صورت درمان نشدن و عدم رسیدگی به موقع ممکن است که تبدیل به یک عارضه خطرناک شوند؛ تا حدی که فرد به خود یا دیگران آسیب بزند. به همین دلیل باید در همان مراحل ابتدایی شناسایی شده و اقدامات لازم برای درمان آن‌ها انجام شود. در این مقاله 9 نمونه از خطرناکترین بیماری های روانی را به شما معرفی کردیم که در بیشتر موارد می‌توانند با اقدامات ساده‌ای مثل مشاوره فردی درمان شوند.

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *