علت اصلی مشکلات و اختلاف زناشویی

6 علت اصلی مشکلات و اختلاف زناشویی

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

اکثر زوجین انتظار دارند که پس از ازدواج در بهترین شرایط احساسی موجود به سر ببرند، اما در اغلب مواقع چنین حالتی رخ نمی‌دهد. اختلافات زناشویی یکی از شایع‌ترین بحران‌هایی است که در زندگی هر زوجی ممکن است پیش آید. این اختلافات به دلایل مختلف به وجود می‌آیند که اگر شما این دلایل را بشناسید و نحوه مقابله با آن‌ها را نیز بلد باشید، به بهترین نحوه ممکن می‌توانید از این بحران‌ها عبور کنید. در ادامه به چند نمونه از علل اصلی ایجاد مشکلات و اختلاف زناشویی بعد از ازدواج اشاره می‌کنیم.

علت اصلی تنش‌ها و اختلاف زناشویی

علت اصلی تنش‌ها و اختلاف زناشویی

در زندگی زناشویی به دلایل مختلف ممکن است بین زن و شوهر اختلاف نظر پیش آید. در صورتی که اهمیت کافی و لازم را به اختلاف پیش‌آمده ندهید این معضل بیشتر شده و ممکن است تبدیل به یک مشکل لاینحل و بزرگ شود.

برای اینکه بتوانید از بروز اختلافات و مشکلاتی از این دست جلوگیری کنید و یا اینکه در زمان مناسب به حل آن‌ها بپردازید، نیاز به ریشه‌یابی آن‌ها خواهید داشت. اولین قدم در ریشه‌یابی، پیدا کردن علت اختلاف و مشکل است. در این قسمت چند نمونه از اصلی‌ترین علت‌هایی که باعث بروز این اختلافات می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

1. شیوه‌های متفاوت در بروز احساسات

زنان و مردان بسته به یک سری ویژگی‌های ذاتی که درون آن‌ها نهادینه شده است، نحوه برخورد متفاوتی با یکدیگر دارند. این تفاوت در برخورد با موقعیت‌های مختلف می‌تواند در بسیاری از مواقع باعث بروز مشکل و اختلاف شود.

برای مثال می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که اغلب زنان در رابطه با کمبود عاطفی از مردان شکایت دارند. در بیشتر مواقع زن‌ها با هیجان بیشتری درباره موضوعات مختلف صحبت می‌کنند و انتظارشان از همسرشان به عنوان طرف مقابل این گفت‌وگو نیز به همین صورت است. این انتظار ممکن است از طرف آقایان به خوبی برآورده نشده و برای یک زن به حالت عدم توجه و کمبود عاطفی تعبیر شود.

راضی نبودن از زندگی زناشویی

2. تعریف‌های متفاوت از مفاهیم مشترک

اندازه‌گیری میزان صمیمیت نیز در زن‌ها متفاوت با مردان است. مردان انجام دادن فعالیت‌های مشترک، همکاری و کارهایی از این دست را صمیمیت تلقی می‌کنند؛ در حالی که زن‌ها در اغلب مواقع خود افشاگری را یک نشانه اصلی از صمیمیت می‌دانند.

موارد نام‌برده و بسیاری دیگر از این دست، جزء تفاوت‌های جنسیتی شناخته می‌شوند که می‌توانند باعث بروز اختلافات و مشکلات بین زوجین شوند. برای اینکه بتوانید تأثیر این عامل را تا حد زیادی کاهش دهید، می‌توانید شناخت خود را نسبت به رفتار و خلق و خوی جنس مخالف خود افزایش دهید. برای این کار بهتر است مطالعه خود را در این زمینه بیشتر کرده یا از ویدئوها و فیلم‌های موجود استفاده کنید. در صورتی که اطلاعات شما بیشتر شود، انتظاراتتان نیز معقول‌تر شده و اختلافات بین شما و همسرتان نیز در این حوزه کمتر می‌شود.

3. بهداشت روانی و جسمی

عامل تأثیرگذار دیگری که باعث ایجاد اختلافات گوناگون بین زن و شوهر می‌شود، بهداشت روانی و جسمی است. در صورتی که یکی از زوجین با مشکلات روان‌شناختی مختلف نظیر اضطراب و افسردگی و … درگیر باشد، اختلافات در زندگی زناشویی آن‌ها بیشتر احساس خواهد شد.

در چنین حالتی عدم رضایت از زندگی زناشویی به سقف خود رسیده و ممکن است مشکلات و تبعات مختلف دیگری نیز به دنبال آن بیایند. از طرف مقابل در صورتی که روابط زناشویی کاملا رضایت‌بخش و حمایت‌کننده باشد، احتمال درگیری زوجین به بیماری‌های روان‌شناختی بسیار کمتر شده و اگر درگیر شوند نیز سریع‌تر روند بهبودی خود را طی می‌کنند. در این حالات توصیه می‌کنیم که از یک روان درمانگر برای اصلاح رابطه زناشویی خود کمک بگیرید و در جلسات مشاوره فردی یا خانوادگی نیز شرکت کنید.

4. عدم اعتماد

اعتماد را می‌توان یکی از اصلی‌ترین ستون‌های برپا نگه داشتن یک رابطه در نظر گرفت که باعث می‌شود زندگی مشترک تداوم بیشتر و همچنین کیفیت بالاتری نیز داشته باشد. این اعتماد ممکن است به دلایل مختلف خدشه‌دار شود که در این صورت مشکلات جدی و مختلفی را به دنبال خواهد داشت. شما باید به هر نحوی که می‌توانید برای جاری بودن اعتماد در بین خودتان و همسرتان تلاش کنید. در صورتی که مسائل مهم و حل‌نشده‌ای وجود دارند که بر روی اعتماد بین شما تأثیر می‌گذارند، بهتر است با صحبت کردن یا هر روش دیگری به دنبال برطرف کردن این مشکلات باشید.

5. مشکلات جنسی

یکی دیگر از اصلی‌ترین علت‌های اختلافات زناشویی، مربوط به رابطه جنسی است. رابطه جنسی با تداوم رابطه زناشویی پیوندی مستقیم دارد. در صورتی که رابطه جنسی کم و ناخوشایند باشد، می‌تواند تبدیل به یک منشاء اصلی برای بروز انواع مشکلات و درگیری‌های بین زوجین شود. برای درمان چنین حالتی و جلوگیری از بروز تبعات آن، می‌توان از تراپیست‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک گرفت. با افزایش کیفیت و کمیت رابطه جنسی، رضایت از زندگی زناشویی نیز بیشتر شده و اختلافات بین زوجین به حداقل می‌رسد.

زندگی زناشویی

6. اختلافات فرهنگی یا شخصیتی

هر یک از زوجین سال‌های زیادی را بعد از بدو تولد، در کنار خانواده خود سپری کرده‌اند که این موضوع باعث شده تا فرهنگ و شخصیت متفاوتی با یکدیگر داشته باشند. این اختلاف فرهنگ و شخصیت یک امر کاملا بدیهی است که می‌تواند باعث به وجود آمدن اختلاف نظرات جزئی تا بزرگ‌ترین مشکلات شود.

برای این‌که بتوانید از بروز این حالت جلوگیری کنید، بهتر است به اختلاف فرهنگی و شخصیتی بین خودتان و همسرتان کاملا واقف باشید و آن را درک کنید. در صورتی که بتوانید این اختلاف را به صورت کامل بفهمید، میزان دلخوری‌ها و اختلاف زناشویی نیز بسیار کمتر شده و شرایط زندگی‌تان بهتر از قبل خواهد شد.

سخن پایانی

بروز اختلاف و مشکل در زندگی زناشویی یک امر کاملا طبیعی است، اما نکته قابل‌توجه کنترل کردن این اختلافات و ریشه‌یابی آن‌ها برای جلوگیری از تکرار است. در صورتی که شما بتوانید مشکلات را به خوبی ریشه‌یابی کرده و علت اصلی بروز آن‌ها را پیدا کنید، می‌توانید جلوی تبعات جدی بعدی آن‌ها و همچنین تکرار مجدد این مشکلات را بگیرید.

به صورت کلی چند دلیل اصلی و عمده وجود دارد که در زندگی‌های مختلف باعث بروز مشکل و اختلاف می‌شود که بهتر است شما با آن‌ها آشنایی داشته باشید. در قسمت‌های قبل ما به چند نمونه از اصلی‌ترین علت‌های اختلافات اشاره کردیم تا شما اطلاعات کافی درباره آن‌ها و همچنین نحوه مقابله با آن‌ها را داشته باشید.

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *