مشاوره طلاق

مشاوره طلاق چیست؟ اهمیت و ضرورت مشاوره طلاق

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

فرآیند طلاق یک دوره پرهیجان، پراسترس و پرآسیب برای طرفین است. در صورتی که خانواده دارای فرزند باشد، آسیب‌های واردشده دوچندان خواهد بود. در جریان طلاق، خانم و آقا هر دو باید تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا کمترین آسیب به خودشان، طرف مقابلشان و همچنین فرزندشان برسد. مشاوره طلاق راهکاری است که می‌تواند باعث کنترل آسیب‌های واردشده و کمتر کردن آن‌ها بشود. آشنایی هرچه بیشتر با مشاوره طلاق، به شما کمک می‌کند تا در این راستا راحت‌تر به حق و حقوق قانونی خود رسیده و کمتر آسیب ببینید. در ادامه به توضیح بیشتر درباره این موضوع و همچنین میزان اهمیت و ضرورت آن می‌پردازیم.

مشاوره طلاق چیست؟

مشاوره طلاق چیست؟

قبل از اینکه به سراغ موضوعات دیگر برویم، ابتدا یک توضیح مختصر درباره اینکه مشاوره طلاق چیست می‌دهیم. اگر فکر می‌کنید که مشاوره طلاق به معنی کمک بیرونی به زوجین برای جدایی است، سخت در اشتباهید؛ این جلسات مشاوره با هدف دیگری تشکیل می‌شوند.

در واقع مشاوره طلاق را می‌توان به عنوان آخرین نور امید و آخرین تلاش برای بهبود زندگی زناشویی و جلوگیری از جدایی دانست. در چنین جلساتی، شخص مشاور تلاش می‌کند تا مشکلات بین زوجین را ریشه‌یابی کرده و راهکارهای مفیدی در راستای از بین بردن آن‌ها ارائه دهد. مشاور طلاق در صورتی که تشخیص دهد طرفین قادر به ادامه زندگی با یکدیگر هستند، آن‌ها را تشویق به ادامه می‌کند؛ اما چنانچه متوجه شود که هیچ امکانی برای ادامه زندگی مشترک وجود ندارد، به طرفین کمک می‌کند تا با آگاهی از فرآیند حقوقی و همچنین حق و حقوق قانونی خود، اقدام به جدایی کرده و کمترین آسیب را در این مسیر ببینند.

چه زمانی باید به مشاوره طلاق مراجعه کرد؟

به طور معمول زمانی که زوجین اقدام به طلاق می‌کنند، شرکت در جلسات مشاوره طلاق یکی از مراحلی است که در این پروسه باید طی کنند. هدف اصلی این مشاوره، برطرف کردن مشکل میان طرفین و بازگرداندن آن‌ها به زندگی مشترک است؛ اما در برخی از مواقع می‌توان نتیجه گرفت که طلاق بهترین و کم آسیب ترین راه ممکن برای افراد است. امروزه مشاوره طلاق اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است، به‌خصوص برای مواردی که دچار طلاق عاطفی شده‌اند و یا برای طلاق توافقی به دادگاه خانواده مراجعه کرده‌اند. در بسیاری از مواقع ممکن است سوءتفاهم‌های کوچک، منجر به مشکلاتی بزرگ و یا طلاق شود. در چنین شرایطی مراجعه به مشاوره می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

ضرورت مشاوره طلاق

هر زمانی که زن یا شوهر، از زندگی زناشویی خود رضایتمندی نسبی نداشته باشند، می‌توانند به مشاوره طلاق مراجعه کرده و از تأثیر مثبت این جلسات بهره‌مند شوند. در اینجا چند نمونه از مواردی که استفاده از مشاوره طلاق توصیه می‌شود را ذکر کرده‌ایم:

  • یاد کردن از دوران مجردی با حسرت
  • فکر کردن دائمی درباره طلاق
  • عدم تمرکز بر روی مسائل آینده زندگی مشترک
  • از دست دادن قدرت تصمیم‌گیری زوجین در شرایط پیش‌آمده

در صورت مواجهه با چنین حالت‌هایی، بهترین راه شرکت در جلسات مشاوره طلاق است. این جلسات به‌صورت معمول 4 بار در طول یک ماه برگزار می‌شوند؛ اما بسته به شرایط زوجین و یا توافقی بودن طلاق، ممکن است تغییر کند.

ضرورت مشاوره طلاق

شاید برای شما جالب است که بدانید تمام کردن رابطه زناشویی نیاز به مهارت خاصی دارد. یک زن و شوهر مدت‌زمانی را هرچند کوتاه، در کنار یکدیگر سپری کرده و روزهای خوشی را پشت سر گذاشته‌اند؛ به همین دلیل در قبال یکدیگر موظف هستند به‌گونه‌ای برخورد کنند که طرف مقابلشان کمتر اذیت شده و آزار ببیند. همین امر باعث شده تا مشاوره طلاق اهمیت بسیاری داشته باشد؛ چراکه می‌تواند این مهارت را به زوجین آموزش دهد.

مزایای مشاوره طلاق

از طرف دیگر، طبق آمار منتشر شده، بیشتر از 80 درصد طلاق‌ها در 5 سال ابتدای زندگی مشترک انجام می‌شود. این سال‌ها واقعا پرتنش هستند و عبور کردن از آن‌ها صبر و گذشت زیادی می‌طلبد. به همین دلیل مشاوره طلاق ضرورت و اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است، چون می‌تواند مانند یک راهنما به زوجین کمک کند تا از این روزهای سخت و پراسترس عبور کنند و شرایط عادی زندگی را در پیش بگیرند. قطعا در صورتی که پروسه طلاق بسیار سریع و بدون بررسی و ریشه‌یابی‌های لازم انجام شود، می‌تواند تأثیرات بسیار مخربی را بر روی روان زوجین بگذارد.

قسمتی از مشاوره طلاق مخصوص فرزندان است. بدیهی است که در پروسه طلاق و جدایی، بیشترین آسیب را فرزندان و روحیه حساس آن‌ها می‌بیند. یک پدر و مادر دلسوز می‌توانند با بهره‌گیری از آموزش‌ها و راهکارهای مشاوره طلاق، کمترین آسیب را به فرزند خود رسانده و از احساسات او مراقبت کنند. در صورتی که تصمیم بر طلاق قطعی شود، مشاور می‌تواند در یک جلسه مشاوره فردی، این موضوع را با فرزند خانواده در میان بگذارد تا او کمتر دچار اضطراب و افسردگی بعد از طلاق والدین شود.

مزایای مشاوره طلاق

در قسمت‌های قبل به‌صورت کامل به تعریف و همچنین دلایل اهمیت مشاوره طلاق پرداختیم. در این قسمت نوبت به بررسی مزیت‌های این جلسات می‌رسد. برخی از زوجین، بدون اینکه توجهی به مزایای مشاوره طلاق داشته باشند یا حتی بدون اینکه در جلسات آن شرکت کنند، برای طلاق سریع پافشاری می‌کنند. بدون شک این افراد پس از به اتمام رسیدن پروسه طلاق، به دلیل این اشتباه خود شدیدا پشیمان خواهند شد. تعدادی از مزایای مشاوره طلاق به شرح زیر هستند.

  • احتمال حل شدن مشکلات و بازگشت به زندگی مشترک
  • آگاهی از حق و حقوق قانونی هر یک از طرفین
  • توافق درباره حضانت فرزند بدون درگیری
  • کمک به کنترل غم و اندوه بعد از جدایی و بازسازی روحیه افراد
  • محافظت از فرزندان در برابر آسیب‌های ناشی از طلاق

در برخی از مواقع به‌جای مشاوره حضوری، می‌توان از خدمات مشاوره تلفنی نیز بهره برد. در این نوع از مشاوره، هر نفر می‌تواند بدون محدودیت زمانی و مکانی، با شخص مشاور صحبت کرده و مشکلات خود را با او در میان بگذارد. برای افرادی که توانایی صحبت کردن به‌صورت رو در رو را ندارند و احتمال اینکه در جلسات حضوری خود را سانسور کنند وجود دارد، جلسات مشاوره تلفنی کارسازتر بوده و نتیجه‌بخش‌تر هستند.

اهمیت مشاوره طلاق

سخن پایانی

طلاق یکی از سخت‌ترین تصمیماتی است که ممکن است هر فردی در طول زندگی خود با آن روبه‌رو شود. در این برهه شخص دچار آسیب‌های روحی فراوانی می‌شود که باید تلاش کند آن‌ها را به حداقل برساند. در همین راستا شرکت در جلسات مشاوره طلاق الزامی شده است تا افراد بتوانند تصمیم بهتر و عاقلانه‌تری را برای ادامه زندگی خود بگیرند. هدف اصلی این مشاوره، برطرف کردن مشکلات و ازسرگیری زندگی مشترک است، اما در صورتی که هیچ راهی برای ادامه وجود نداشته باشد، به زوجین کمک می‌شود تا با آگاهی از حقوق خود، با کمترین آسیب این دوره سخت از زندگی را پشت سر بگذارند.

 

 

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *