داشتن یک رابطه سالم

8 نکته طلایی برای داشتن یک رابطه سالم که باید بدانید

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

راز داشتن یک رابطه سالم و درست در رعایت کردن یک سری اصول است. با کوچک‌ترین مراعات‌ها و توجه به اصول افراد می‌توانند با یکدیگر روابط سالمی را برقرار کرده و کنار هم به تفاهم برسند. روابطی که با این اصول پیش بروند، حتی اگر دچار مشکل شوند راه‌حل‌های زیادی خواهند داشت. برعکس روابطی که غیر اصولی شکل گرفته‌اند و اصول لازم توسط طرفین رعایت نمی‌شوند معمولا به بن بست می‌خورند. در این روابط حل مشکلات تقریبا غیرممکن خواهد بود. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله 8 نکته طلایی برای داشتن یک رابطه سالم بیان خواهد شد که به شما کمک می‌کنند تا بتوانید روابط خانوادگی، دوستانه و عاشقانه خود را بهتر مدیریت کنید.

روش داشتن داشتن یک رابطه سالم

1.اهمیت داشتن اعتماد در رابطه سالم

مسئله‌ای که پایه و اساس رابطه را تشکیل می‌دهد، وجود اعتماد و اطمینان بین طرفین است. در اول راه دو طرف باید بنای اعتماد را در دل یکدیگر بسازند و سعی کنند با نشان دادن رفتارهای صادقانه، حس خوبی را در طرف مقابل خود ایجاد نمایند.

اگر شک و تردید در رابطه باشد، آرامشی به وجود نمی‌آید. به علاوه پایه‌های رابطه سست شده و خیلی زود از بین خواهد رفت. بنابراین برای ایجاد یک رابطه محکم از همان ابتدا هر دو طرف باید برای ایجاد این اعتماد تلاش کنند. در غیر اینصورت رابطه آسیب‌پذیر می‌شود و دو طرف زجر می‌کشند. البته این موضوع به معنای خوش بینی صرف و اعتماد بدون چون و چرا نیست؛ بلکه شما باید این إحساس را با شناخت دقیق طرف مقابل خود به دست آورده و رفته‌رفته آن را بسازید.

2. احترام

اصل دوم برای برقراری یک ارتباط سالم، احترام متقابل است. هر دو طرف باید تلاش کنند که تحت هر شرایطی با احترام با هم صحبت کرده و هیچ گاه از الفاظ توهین‌آمیز استفاده نکنند. حتی اگر با دوست خود خیلی صمیمی هستید، باز هم استفاده از برخی کلمات که به شوخی به کار می‌روند، می‌تواند باعث ایجاد دلخوری و ناراحتی شود.

3. صحبت کردن درباره مشکلات

در یک رابطه سالم افراد باید مشکلات را با یکدیگر در میان گذاشته و در هنگام حل آن کنار هم باشند. اگر فردی در رابطه برای حفظ ظاهر مشکلات را پنهان کند، ممکن است مسائل دیگر هم به وجود بیایند که باعث ایجاد اختلاف می‌شوند. به‌علاوه اگر شما توانایی صحبت کردن درباره مسائل و اختلافات زناشویی را ندارید و سریعا از هر حرفی ناراحت شده یا از کوره در می‌روید باید بسیار روی خود کار کنید. 

منظور از رابطه سالم چیست؟

4. صبر داشتن

صبر داشتن در رابطه باعث می‌شود طرفین حالات روحی یکدیگر را درک کنند و نسبت به هم عشق بورزند. در این حالت اگر روزی یکی از طرفین رابطه دچار مشکلات روحی باشد، طرف دیگر کاملا او را درک کرده و برای او صبر می‌کند. به این ترتیب رابطه ادامه‌دار خواهد بود. از طرفی دیگر اگر طرفین نسبت به هم صبور نباشند، از کوچک‌ترین چیزها دلخور و ناراحت شده و از هم به دل می‌گیرند. 

5. همدردی

برای ابراز همدردی با فرد مورد علاقه خود باید سعی کنید خود را جای او بگذارید. حتی اگر با او در مسائلی مخالف هستید، برای خوشحال کردنش نهایت تلاش خود را انجام دهید. در تمام مشکلات کنار او باشید و هنگام موفقيت‌های او پا به پای عشقتان خوشحالی کنید. 

6. عشق و توجه 

اگر عشقی بین طرفین وجود نداشته باشد، قطعا رابطه‌‌ای سالم شکل نمی‌گیرد. چیزی که افراد را کنار یکدیگر حفظ می‌کند، عشق و علاقه دو طرفه است. این علاقه باید با توجهی خاص و مربوط به همان عشق همراه باشد. کارهایی مانند بوس، بغل و نوازش با عشق می‌تواند حسی منحصر به فرد و امنیت و آرامش را به فرد منتقل کند. حس عشقی که دو طرف رابطه به یکدیگر دارند نشان می‌دهد آن‌ها به خاطر عشق کنار یکدیگر هستند و از سر اجبار یا احساس گناه نیست. اين مسئله به افراد انگيزه زیادی می‌بخشد.

7. داشتن انعطاف

انعطافی که افراد در رابطه نسبت به یکدیگر نشان می‌دهند باید دو طرفه باشد. اگر یکی از افراد بیشتر کوتاه بیاید، رابطه از حالت سالم خارج و مسموم خواهد شد. در جر و بحث‌ها اگر افراد یکدیگر را درک کرده و در برابر هم انعطاف نشان دهند، می‌توانند خواسته طرف مقابل را تشخیص و آن را در اولویت قرار دهند. اگر برعکس این حالت رخ دهد دو طرف سریعا با یکدیگر به مشکل بر می‌خورند و راه آن‌ها از یکدیگر جدا می‌شود.

چرا داشتن رابطه سالم مهم است؟

8. قدردانی

هر چه در یک رابطه حس قدردانی بیشتری را دریافت کنید، بیشتر احساس امنیت خواهید کرد. در این هنگام متوجه می‌شوید طرف مقابل قدر تلاش‌های شما را می‌داند و تلاش‌هایی که انجام دادید بیهوده نخواهد بود. بنابراين به اقداماتی که طرف مقابل برای بهبود رابطه انجام می‌دهد، اهمیت داده و به راحتی از کنار آن عبور نکنید. در یک رابطه سالم حتی تلاش‌های کوچک برای دادن حس قدردانی، احساس رضایت از آن رابطه را افزایش خواهد داد.

جمع بندی 

رعایت تمام اصول واجب برای داشتن یک رابطه سالم تنها به طرفین رابطه بستگی خواهد داشت. اینکه افراد چه قدر برای یکدیگر ارزش قائل بوده و به هم علاقه دارند، باعث می‌شود برای رعایت اصول داشتن یک رابطه سالم تلاش کنند. هر چه افراد به این نکات پایبندتر باشند رابطه دوام بیشتری خواهد داشت و با آرامش و حس امنیت بیشتری پیش می‌رود.

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *