درمان بی خوابی کرونا و بعد از آن

درمان بی خوابی کرونا و بعد از آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید ..

همه‌گیری بیماری کرونا بر روی سبک زندگی افراد و رفتارهای آن‌ها تاثیر زیادی گذاشته است. طبق آمار یکی از علائم همه‌گیری کرونا که همه‌ی مردم جهان را درگیر کرده است، افزایش بی خوابی است. معمولا افراد بعد از مبتلا شدن به این بیماری دچار بی خوابی می‌شوند.علاوه بر این‌ها با وجود استرس و اضطراب حتی خواب افرادی که به کرونا مبتلا نشده‌اند دچار مشکل شده است. این بی خوابی کرونا گاها می‌تواند باعث مشکلاتی مانند افسردگی، اختلال در توجه، تغییر خلق و خو، مشکلات حافظه و… شود یا بهبود بیماری را با مشکل رو به رو کند‌.

این رابطه بین مشکلات و بی خوابی دو طرفه است. یعنی هر چه بی خوابی بیشتر باشد، مشکلات بزرگتری ایجاد خواهد شد و همه‌ی این مشکلات به‌علاوه افسردگی و اضطراب باعث تشدید بی خوابی می‌شوند. بنابراین در این مقاله راه‌های درمان بی خوابی کرونا  بررسی می‌شوند.

عوامل تشدید بی خوابی کرونا 

عوامل تشدید بی خوابی کرونا

عوامل زیادی هستند که باعث تشدید شدن بی خوابی در دوران ابتلا به بیماری کووید 19 می‌شئند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها از قرار زیر هستند:

  • مشکلات مالی

با همه‌گیری کرونا بسیاری از شغل‌ها و راه‌های درآمد افراد کاملا تعطیل شد. افراد با مشکلات مالی رو به رو شدند و استرس این مشکل بی خوابی در آن‌ها را روز به روز افزایش داده است. 

  • کم شدن روابط اجتماعی

با اجباری شدن رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنگام همه‌گیری کرونا رفت و آمدها و برقراری ارتباط با دیگران با مشکل مواجه شد. افراد دیگر اجازه دیدن نزدیک‌ترین افراد خود را نداشتند و استرس بیمار شدن آن‌ها و دلتنگی علت بی خوابی آن‌ها افزایش داد.

  • کاهش نور خورشید در زندگی‌ها

با خانه نشین شدن بسیاری از افراد و کاهش نور خورشید در زندگی آن‌ها، این نور ‌که تنظیم کننده خواب بود حذف شد. بنابراین بی خوابی افزایش یافت.

  • ترس از مرگ عزیزان

کرونا بسیاری از خانواده‌ها را داغدار کرد و جان جوان و پیر را گرفت. بنابراین همه‌ی افراد استرس مریض شدن و از دست دادن عزیزان خود را داشتند. این استرس و تنش منجر به بی خوابی می‌شود.

  • کاهش تحرک

با خانه نشین شدن افراد تحرک‌های فیزیکی کم شد. این بی‌تحرکی ضمن افزایش وزن باعث بی خوابی نیز شده است.

درمان بی خوابی کرونا 

درمان بی خوابی کرونا 

راهکارهایی وجود دارند که با تکرار و تمرین آن‌ها استرس و اضطراب از افراد دور شده و میزان بی خوابی ناشی از کرونا کاهش پیدا می‌کند. این روش‌ها در ادامه بیان خواهند شد:

  • داشتن ساعت خواب مشخص

در ابتدای کار افراد باید همیشه ساعت خواب مشخصی داشته باشند. اگر تا قبل از کرونا به این مسئله توجه نکردید، بعد از بهبود سعی کنید ساعت خواب خود را تنظیم کنید‌. در یک ساعت مشخص بخوابید و هم‌چنین سعی کنید زمان خواب شما بیشتر از ۹ ساعت نشود.

کارها و مشغله‌های روزانه نباید خواب شما را مختل کنند. بنابراین به شکلی کارها را برنامه‌ریزی کرده و انجام دهید که با ساعت خواب شما تداخل نداشته باشند. 

  • استفاده نکردن از گوشی و لپ تاپ قبل از خواب

به علاوه توجه کنید که هرگز در رختخواب خود گوشی و لپ تاپ نبرید. نور گوشی موبایل و لپ تاپ رنگی هستند و باعث می‌شوند ذهن شما همچنان بیدار بماند. با نگاه به نور آن‌ها مغز خوابیدن را باور نخواهد کرد و در نتیجه شما دچار بی خوابی می‌شوید.

  • خوابیدن در محیط تاریک

در هر صورت پزشکان توصیه می‌کنند برای خواب محیطی تاریک را انتخاب کرده یا اینکه هنگام خوابیدن از چشم بند استفاده کنید. بنابراین ترشح هورمون ملاتونین با مشکل مواجه نمی‌شود و شما خوابی آرامش بخش را تجربه می‌کنید.

  • دنبال نکردن اخبار

یکی دیگر از روش‌های درمان بی خوابی کرونا این است که شما دست از پیگیری اخبار و حواشی بردارید. با این کار استرس و تنش از شما دور می‌شود و بی خوابی کرونا از بین می‌رود.

علائم بی خوابی

  • کاهش مصرف کافئین و قهوه

علاوه بر این‌ها اگر بتوانید مصرف کافئین و قهوه را کاهش دهید، به کاهش بی خوابی کرونا کمک می‌کنید. در دستور تغذیه خود از مواد خوراکی که خواب آور هستند کمک بگیرید. خوردن میوه‌هایی مثل گیلاس، کیوی و… خواب شما را تنظیم خواهند کرد. به طور کلی داشتن یک برنامه درست غذایی شامل غذاهای خانگی، میوه‌ها و سبزیجات تازه به درست کردن سبک زندگی و زمان خواب شما کمک می‌کنند.

  • ورزش کردن

سعی کنید روزانه در محیط‌های خلوت حداقل نیم ساعت، آن هم در معرض نور خورشید ورزش کنید یا پیاده روی داشته باشید. از یاد بردن فعالیت‌های فیزیکی به ویژه در هنگام صبح و عصر از عوامل مهم بی خوابی هستند. 

جمع بندی

تغییری که بعد از همه‌گیری کرونا در سبک زندگی ایجاد شد، مشکلات زیادی را به وجود آورد. بی خوابی یکی از این مشکلات است. بعد از کرونا به دلیل مسائلی استرس‌زا بی خوابی جهانی افزایش چشمگیری پیدا کرد. بنابراين يادگيری و تمرین برخی روش‌ها که به درمان بی خوابی کمک می‌کنند، در بهبود شرایط تاثیر خواهد گذاشت‌.

اشتراک گذاری:

سارا جعفرپور

من سارا جعفرپور؛ مشاوره فردی و خانواده دانش آموخته دانشگاه خوارزمی تهران هستم

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *